Projekta apraksts

Smart Packaging tika izstrādāts Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projektaMāla minerālu un antociānu kompozītmateriālu sensori pārtikas kvalitātes kontrolei ietvaros, projekta identifikācijas Nr. KC-PI-2020/11.

Projektu īsteno: Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte

Projekta īstenošanas termiņš: 

Projekta I posms: no 01.04.2020.–30.09.2020.

Projekta II posms: no 01.12.2020.–30.06.2022.

Projekta finansējums I posmā: 27 777,78 EUR atbalsta finansējuma apmērs (90%): 25 000,00 EUR, LU finansējums (10%): 2 777,78 EUR

Projekta finansējums II posmā: 260 261,20 EUR, atbalsta finansējuma apmērs (90%): 234 235,08 EUR, LU finansējums (10%): 26 026,12 EUR

Projekta mērķis: Izstrādāt pilnībā funkcionālu un komerciāli pieejamu māla minerālu – antociānu kompozītmateriāla sensoru tehnoloģiju pārtikas kvalitātes kontrolei un projekta rezultātā pārdot sensoru tehnoloģijas licenci.

Projekta I posma rezultāti: pilnveidots sensora tehnoloģijas prototips, izstrādāts tehniski ekonomiskā priekšizpēte un komercializācijas stratēģija (30.11.2020. pozitīvs Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) lēmums par LU izstrādātajiem dokumentiem – atļauj un atbalsta LU īstenot projekta II posmu).

Projekta II posma rezultāti: Sagaidāmie rezultāti projekta II posmā ietver viedā sensora prototipa izstrādi pārtikas iepakojumam, ielikni standartizētam pārtikas iepakojumam, viedā sensora ražošanas procesa izstrādni un komercializācijas piedāvājumu.

Plašāka informācija pieejama Latvijas Universitātes mājaslapā.